Piskótatekercs borhabbal
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
piskótához
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
borhab
- 6 db tojás
- 20 dkg cukor
- 400 ml víz
- 600 ml bor
- 30 g krémpor vagy liszt
Elkészítés
A piskótát a tanultak szerint megcsináljuk. Csak ne kerek tortaformában, hanem nagy tepsiben sütjük. Amikor elkészült, akkor egy konyharuha segítségével rögtön föltekerjük. Borhab: A tojásfehérjéből és a kristálycukorból kemény habot verünk. Egy nagy edényben 1 dl vízzel simára keverjük a krémport vagy a lisztet és a tojássárgákat. A fehérbort a szegfűszeggel, fahéjjal, citromhéjjal felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett hozzászűrjük az edényben összekevert anyagokhoz. Vízfürdőn besűrítjük, majd a kemény tojáshabhoz habverővel hozzákeverjük. A piskóta belsejébe rákenjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.