Piskótatekercs borhabbal

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

borhab

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 400 ml víz
  • 600 ml bor
  • 30 g krémpor vagy liszt

Elkészítés

A piskótát a tanultak szerint megcsináljuk. Csak ne kerek tortaformában, hanem nagy tepsiben sütjük. Amikor elkészült, akkor egy konyharuha segítségével rögtön föltekerjük. Borhab: A tojásfehérjéből és a kristálycukorból kemény habot verünk. Egy nagy edényben 1 dl vízzel simára keverjük a krémport vagy a lisztet és a tojássárgákat. A fehérbort a szegfűszeggel, fahéjjal, citromhéjjal felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett hozzászűrjük az edényben összekevert anyagokhoz. Vízfürdőn besűrítjük, majd a kemény tojáshabhoz habverővel hozzákeverjük. A piskóta belsejébe rákenjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.